En Düşük ve En Yüksek Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Kişiler ne kadar kredi çekebilirim şeklinde birçok araştırma yapmaktadır. Karşılarına genellikle maaş tutarına bağlı olarak kredi limiti belirlendiği çıksa da, durum sadece bununla sınırlı değildir. Çünkü, kişilerin borç durumları, kredi notu ve borç ödeme durumları da onların ne kadar kredi alacağı konusunda belirleyici olmaktadır.

En Düşük ve En Yüksek Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çekebilirsiniz?

İhtiyaç kredileri belgelenen gelirinize göre şuan ki Türkiye şartlarına göre en düşük 1.000 TL ve en yüksek 50.000 TL ihtiyaç kredisi 48 vadeli olarak alabilirsiniz. Özel durumlarda 100.000 TL ve 48 ay vadeli ihtiyaç kredisin alabilirsiniz ama bunun için de kefil ve ipotek gibi benzeri teminatlar talep edilebilir.

Örnek verece olursak, 1.500 TL maaş alan birisi, en fazla 18 bin TL ile 25 bin TL aralığında ihtiyaç kredisi alabilirler. Bankalara başvuruda bulunarak aylık 750 TL bir ödeme yapıp %1,15 faiz oranından faydalanarak 26.000 TL kredi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kişiler için bankanın belirlediği bir kredi limiti bulunmaktadır. Eğer bir banka sizin için 50 bin TL kredi limiti belirlemişse, sizin de bankaya toplamda 35 bin TL borcunuz varsa, yapacağınız yeni başvurulardan en fazla 15 bin TL’lik limit kullanabilirsiniz. Çünkü, bankaların belirlediği bu kredi kullanım limiti, eski borç ile verilecek yeni kredinin toplamını geçmeyecektir.

İhtiyaç kredisi çekerken aranan önemli şartlar ise aşağıdaki gibidir.
  • Kişilerin 20 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 
  • En az 6 aylık bir işte çalışıyor olmalısınız.
  • Aldığınız maaşı belgeleyebilmeniz gerekmektedir. 
  • Sigortanızın işveren tarafından yatırılıyor olması gerekmektedir. 
  • Maaşınıza uygulanmış bir haciz işlemi olmamalıdır.

Ne Kadar Miktarda Araç Kredisi Çekebilirim?

Araç kredileri için bireysel banka müşterileri en fazla 52.000 TL kredi çekebilecek ve en fazla da 48 ay vade seçeneğinden faydalanabilecektir.

Örnek verecek olursak, aylık ödenecek taksitin 1.000 TL ise %1,17 faiz oranı üzerinden hesaplama yapılırsa, 35.000 TL araç kredisi çekebilecek ve geri ödeme işleminde de 48.000 TL ödeme yapabilecektir. Kredi tutarı da bankalara oranla farklı şekilde belirlenmektedir.
Araç kredisi alacak olan kişilerde aranan özellikleri de aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
  • Maaşın belgelenebiliyor olması gerekir.
  • Sosyal güvencenizin olması ve primlerin düzenli olarak ödeniyor olması gerekir.
  • Aylık gelirinizde bir haciz veya kesinti olmaması gerekir.
Ne kadar kredi çekebilirim diyen kişilerin araç kredileri ile ilgili bilmesi gerekenler bu şekildedir. Ayrıca, kredi başvurusu yapacak olan kişilerin, 1200’ün altında olmaması gerekmektedir.
Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilirim?
Konut kredilerinde genellikle 120 aya varan vade seçenekleri bulunmaktadır. Bankalar, düzenlediği kampanyalar ile bu vade süresini 360 aya kadar da uzatabilmektedir. Burada asıl önemli olan yani kişilerin ne kadarlık konut kredisi alabileceği, tamamen konutun ekspertiz raporuna bağlıdır.
Örnek olarak konut kredisi hesaplaması yapacak olursk,;
  • Aylık ödenecek kredi taksit tutarı: 1.500 TL
  • Faiz Oranı: %0,88
  • Vade: 120 ay
  • Kredi Tutarı: 110.888
  • Geri ödenecek tutar: 161.750 TL
Örnek hesaplamamız yukarıdaki gibidir. Başvuru yapacağınız bankaya göre, kredi limiti, aylık taksit tutarı ve faiz oranı da değişiklik gösterecektir.

 

Maaşa Göre Kredi Hesaplama Yöntemi

Ne kadar kredi çekebilirim konusunda ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde bilinmesi gerekenler bu şekildedir. Daha da açıklık getirecek olursak;
  • Geliri 1.400 TL olanlar 48 ay vadede en fazla 24 bin TL
  • Geliri 2.000 TL olanlar 48 ay vadede en fazla 35 bin TL
  • Geliri 3.000 TL olanlar 48 ay vadede en fazla 52 bin TL
Maaşlara göre kişilerin ne kadar kredi alabilecekleri yukarıdaki gibidir.

Etiketler: ne kadar kredi çekebilirim, ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim, ne kadar araç kredisi çekebilirim.

0 Yorum "En Düşük ve En Yüksek Ne Kadar Kredi Çekebilirim?"

En Düşük ve En Yüksek Ne Kadar Kredi Çekebilirim? Adlı yazımıza lütfen konuyla ilgili cevap almak istediğini soruyu detaylı şekilde yazınız editörlerimiz aynı hassasiyet ile cevap verecektir.

Yorum Gönder